Referanser

Hva sier besøkende?

Mange har besøkt Voantsinapyskolen på Antsirabe opp igjennom årene, deriblant flere faste givere som har hatt et ønske om å se skoleprosjektet med egne øyne. Andre har vært turister som har besøkt skolen litt tilfeldig og som siden har ønsket å bidra i arbeidet ved å bli med som givere, andre igjen norske lærer- og barnehagestudenter som har vært på utveksling på skolen. 

Vi har spurt noen av de som har besøkt skolen om de kunne tenke seg å være referanser og stille opp med bilde av seg selv og noen ord om hvordan de opplevde besøket. 

Elin og Øyvind Rosseland

Påsken 2006 feiret vi på Antsirabe. Vi benyttet da muligheten til et besøk på VOANTSINAPY. PÅSKE-ferie! -så ingen av barna var der, men derimot alle lærerne! De sto oppstilt og ønsket oss velkommen med sang da vi svingte inn skoleporten! Etter den lille «konserten», viste de oss rundt på skolen. Gløden i øynene deres og engasjementet vi opplevde de hadde, gjorde sterkt inntrykk på oss! .... Det ble naturlig og en stor glede for oss å senere kunne følge dem i deres engasjement for barna i slummen. Med hilsen Elin og Øyvind Rosseland.

Torjer Meling

Torjer har sammen med kona Wenche vært med og støttet skoleprosjektet helt fra begynnelsen av. Torjer var med og besøkte Voantsinapyskolen i forbindelse med en gruppetur i 2011. Gruppen fikk også et overblikk over hjemmeforhold for elevene.  Han uttalte da: "Skoletiden er nok den beste tiden i elevenes liv!"

Katrina Henning

Amerikanske Katrina Henning underviste elevene i engelsk i 2 år. Hun var utsendt fra American Peace Corps til å først undervise på en skole i Betafo men ville også bidra med undervisning på Voantsinapy og var veldig fornøyd med å få lov til det. Som følge av hennes anbefaling er Voantsinapy nå en av mange samarbeidsorgnasjoner til det amerikanske fredskorpset.


Hun sier "I have been teaching 4 eme, 3 eme, and 5 eme since January 2017. The studets are eager to learn, and when I see them outside of class they are excited to practice their English with me. I have felt nothing but support and kindship with the staff at Voantsinapy. They have been learning English from me as well and their energy has kept med going these last few months. They, too, are eager to practice what we have learned and I have seen an improvement in their conversational skills in English in the 12months I've been with them. I am excitet to my last 2nd term at Voantsinapy".Håkon Bolme Ree

Jeg jobber som frivillighetsarbeider for det Norske Misjonsselskap, og er i mitt andre år her på Madagaskar. Jeg er sykepleier på Andranomadio, det lutherske sykehuset i Antsirabe, og jobber også for FLM i Madagaskar ved å arbeide for Lovasoa. Jeg var for første gang på Voantsinapy rundt August i forrige år, da jeg deltok på en avslutningsfeiring på skolen for en venn som hadde avsluttet hennes frivillige arbeid der og skulle hjem igjen til USA.


Jeg ble da kjent med Madame Noro, som er rektor, og hennes datter og blivende rektor, Faniry. To fantastiske sterke kvinner, intellektuelle, kreative og reflekterte, og ikke minst godhjertede. Pionerer i konteksten av omgivelsene de bor og jobber i her i Madagaskar. Jeg har siden da sett mer og mer av det fantastiske konseptet og arbeidet som Voantsinapy er, og de utrolige gode verdiene de står for. Voantsinapy er et paradis i hjertet av fattigdommen. Her jobber menneskene for at barn i de mest vanskeligstilte situasjonene, barn i ekstrem fattigdom, barn som blir utsatt for vold, eller er i familier med kjønnsbasert- og/eller seksuell vold, og barn i familier med destruktiv alkoholisme - at alle disse, og flere, skal kunne finne et fristed, der de kan få trygghet, mat, utdanning, oppfølging og fantastisk god omsorg. Jeg støtter dette fantastiske prosjektet av hele mitt hjerte!"

Eline Waldeland

Min tid på Voantsinapy

Mitt navn er Eline Erland Waldeland og våren 2018 fikk jeg en enestående sjanse, nemlig en hel måned på en herlig skole i Antsirabe! Jeg var pedagogstudent å skulle jobbe i praksis. Måneden jeg hadde på skolen var over all forventning.

Vi kom til en skole hvor vi ikke snakket samme språk eller hadde noen som helst anelse om hva som ville møte oss. Gleden jeg fikk i hjerte da jeg ankom skolen var ubeskrivelig.

Voantsinapy er en skole som virkelig ga inntrykk på meg. Gleden var så tydelig, og jeg kommer aldri til å glemme det fantastiske gjengen av både ansatte og barn jeg fikk æren av å undervise sammen med i en hel måned. Innsatsen til de ansatte viste utrolige resultater hos barna, og man kunne se at dette var et trygt og godt sted for barna hvor de ble sett og ivarettatt hver eneste dag.

Jeg gikk hjem med en god følelse hver dag fordi jeg viste at alle barna følte seg sett av læreren og at dette var en plass barna ønsket og gå. Hadde jeg hatt muligheten ville jeg blitt over lenger tid for dette er virkelig en skole hvor alle er velkomne. Jeg sitte igjen med både venner og minner for livet. De gode smilene og det sprudlende engasjementet på Voantsinapy kommer alltid til og ha en stor plass i hjerte mitt. Og jeg kommer alltid til å være evig takknemlig for min tid sammen med hele gjengen.

Andreas Skjæveland


Besøkte Voantsinapy i nov-des 2019. I løpet av de fem ukene fikk jeg være sammen med elevene på Voantsinapy,- hver dag,- hjalp jeg inspektør Alain med datatimene og lærer RADO med gymtimene.

De fleste av elevene har hverken mobil eller pc hjemme, lite eller ingen erfaring, men var alle utrolig ivrige etter å lære hvordan dette funket. Konsentrerte, flinke å be om hjelp og flinke til å hjelpe hverandre!

I Gymtimene var det stort engasjement og glede. Den store forskjellen på alder og fysikk hos elevene på de ulike klassetrinn, kunne være problematisk for gjennomføringen av de forskjellige aktiviteter. Men jeg opplevde ingen MOBBING! , men gjensidig respekt , hjelpsomhet og glede elevene imellom. ... Ingen ble stående alene....!

STOR glede over å ha dette skoletilbudet preget både elevene og de voksne!

De fem ukene jeg var på skolen ga meg mye mer enn jeg hadde trodd! ... Noe jeg aldri kommer til å glemme! Gleder meg til å besøke dem igjen!

Familien Rønnevik/Pedersen

Sommeren 2019 fikk hele familien Rønnevik Pedersen anledning til å besøke Sennepsfrøskolen. Faniry tok imot oss, selv om skolen var stengt for sommeren. Vi ble imponert over hvor vel-drevet skolen er, og hvor mye de får til med relativt begrensede midler. Vi ble vist rundt til biblioteket, uteområdet, snekker-avdelingen, og et typisk klasserom. Barna våre, som var 10, 12 og 14 år da, ble fascinerte og imponerte av å se hva de får til, selv om de har mye mindre materielle goder enn oss.